Zoolander 2

När filmen Zoolander kom 2001 var det många som fick en wow-känsla, just eftersom filmen tar humor till en helt ny nivå. Filmen handlar om Zoolander som är i slutet av sin karriär som modell blir hjärntvättad för att döda statsministern i Malaysia. Och bara den lilla synopsisen får en att fundera: vad är det för skev film? Men den är hysteriskt rolig och en skrattar från början till slut. Kanske är det också därför man valde att släppa en andra version av filmen – frågan är bara om Zoolander 2 håller måttet?

Trots att det har gått 15 år sedan den första Zoolander-filmen släpptes har intresset för den nya filmen varit enorm. Det som gör filmen så otroligt kul är främst hur den sätter fingret på narcissismen vilket verkligen är högaktuellt i en tid av sociala medier som får alla att i tid och otid känna sig som superstjärnor. Är då filmen lika bra som första? Nej, det verkar inte så. Men – och det är ett stort men: det var en väldigt bra första film, så att denna inte når lika högt innebär inte att den är dålig. Eller vad tycker du? Du kan se filmen här: https://www.plejmo.com/sv/film/15743/zoolander-2/.

Dagens Nyheter skriver:

Roligast i filmen är Kristen Wiigs botoxade fashiondrottning Alexanya Atoz, som uttalar alla ord fel på sin bisarra öststatsdialekt. (Inga scener överträffar dock hennes reklam för Atoz Youth Milk som finns på Youtube.) Näst roligast är att ett miljövänligt hotell erbjuder gårdsproducerad Wi-Fi.

 

Ben Stillers produktion13126041-new-york-ny-september-7-2015-ben-stiller-attends-4th-round-match-between-roger-federer-of-switzerland-john-isner-of-usa-at-us-open-championship

Bakom filmen står Ben Stiller som både spelar och regisserar men även Owen Wilson är med i filmen. Kanske kommer det inte att komma en tredje film men det gör väl inte så mycket. Det är svårt att toppa sina tidigare filmer och sällan blir det bra comebacks.