Starta en egen humorpodd

Tycks du alltid få människor runt dig att skratta? Är du en sån som gärna drar skämt och som gillar att prata? Då kanske du ska fundera på att starta en humorpodd? Men hur går man till väga för att göra det? Det kan vi berätta mer om här.

För att en podd ska bli lyckad krävs en hel del. Du behöver ha ett upplägg, inspelningsutrustning och någonstans att spela in. Du behöver också ha en klippare som kan klippa bort onödigt material samt lägga på ljudeffekter och så vidare. Det här kan vara lite knepigt att klara av helt själv, därför kan det vara bra att kontakta ett produktionsbolag. Produktionsbolaget figaromusic.se arbetar med att producera poddar och kan därför hjälpa dig på din poddresa.

Inspireras av andra poddar

Beautiful,Young,Girl,With,Purple,Pink,Hair,Listening,To,MusicJust humorpoddar är stort i Sverige och verkar uppskattas av många. Lyssna och inspireras av de allra största, men undvik att stjäla material. Kom ihåg att poddar byggda på unika idéer ofta går bäst. Podden Flashback forever har ett unikt grepp då den bygger helt på trådar från diskussionsforumet Flashback. Även podden ”Ursäkta” med Johanna Nordström och Edvin Törnblom är en riktig framgångssaga och faktiskt en av de största poddarna inom genren. Här pratar två vänner humoristiskt om olika iakttagelser och problem i livet. Jens Liljestrand skriver i en recension för Expressen:

”Trots att de är ångestfyllda och stressade och allting alltid är det värsta som nånsin har hänt är vi ändå sugna på mer”
Även humortrion IJustWannaBeCool har startat en podd inom genren humor som kan vara värd att titta lite närmare på. Genom att lyssna på olika poddar lär du dig vilka upplägg som fungerar och vilka som inte gör det.