Starta egen skrattfest med standupklubb

Utelivet är igång igen och kanske är det nu du vågar ta steget att starta din egen standupklubb? Med rätt marknadsföring, en lämplig lokal med ett bra läge och en del mod från din sida kan din dröm bli sann.

Oavsett om du är komiker själv eller bara älskar att gå på standup kan det vara en spännande och lockande tanke att starta en egen standupklubb. Här kommer lite olika tips på vad du kan tänka på.

Visa upp ditt företag på sociala medier

För att människor ska upptäcka din standupklubb och bli intresserade av att besöka den är det viktigt med bra marknadsföring. Skapa en snygg hemsida och håll kontakten med både nya och gamla gäster via olika sociala kanaler. Välj ett bra namn, håll koll på lösenordet, skapa en proffsig logga, uppdatera regelbundet och ge dina följare tillgång till erbjudanden och tävlingar så kommer ordet om ditt företag att sprida sig.

Välj rätt lokal

Alla som har varit på standup vet att lokalen spelar roll för upplevelsen. En fördel för dig som är ny som företagare är att en mindre lokal kan skapa en bättre känsla av gemenskap och närhet till komikern. På så sätt kan du hålla nere på kostnaderna för lokalen. Skulle det visa sig bli ett stort tryck på din standupklubb kan du alltid utöka till en större lokal längre fram. Läget på lokalen är viktigt, den behöver kanske inte ligga mitt i centrum men bör i alla fall vara lättillgänglig för att fler ska välja att besöka den.

Våga ta steget

Det kan kännas läskigt att starta eget, men om du brinner för komedi och standup, att träffa nya människor och att driva ett projekt gäller det bara att våga ta steget. Nu när utelivet är igång igen efter de lättade restriktionerna kan tajmingen vara bättre än någonsin. Vem har inte längtat efter standup, skratt och en härlig kväll med trevliga människor?