Ny svensk komediserie i skärgårdsmiljö

Kolla på tvEn ny svensk komediserie kommer att sändas på kanal 5 under 2017. Bakom serien ligger roliga Peter Magnusson, som själv har en roll och spelar mot bland annat Christine Meltzer, samt en rad andra kända humoransikten i Sverige. Serien utspelar sig i skärgårdsmiljö och präglas av igenkänning, som förmodligen kommer leda till många skratt. 

I ett tidigare inlägg har filmen Zoolander 2 behandlats, men nu ska det handla om svensk humor på TV. Den nya kanal 5 humorserien har ännu ingen titel, men det man vet är att den utspelar sig i skärgårdsmiljö kommer förmodligen leda till mycket igenkänning och skratt. Det är en semesterkomedi skulle man kunna säga, säger manusskrivaren och skådespelaren Peter Magnusson.

Meltzer och Magnusson jobbar ihop igen

Christine Meltzer har en roll i serien, likaså Magnusson själv. De har tidigare arbetat tillsammans med humorprogrammet Hey Baberiba. Tidigare kollegerna återförenas nu i den nya serien. Magnusson spelar en man som bor med sin fru, som spelas av Meltzer. Sedan ses även andra ansikten som Krister Henriksson, han har en roll som Magnussons svärfar. Jonas Karlsson, Anki Lindén och Rakel Wärmländer har också roller i serien.

Igenkänningskomedi

Det avslöjas inte så mycket om serien, det återstå att se hur den blir. Men man ska nog inte bli förvånad om det blir en succé, som Solsidan och andra humorserier som utspelar sig i skärgården. Magnusson säger att serien präglas av en ständig igenkänningsfaktor som bitvis kommer bli skruvad, när det mesta går helt fel för karaktärerna.

”Jag är uppväxt i skärgården. Det är en miljö som jag har varit mycket i, så det passar mig bra manusmässigt. Det här är nidbilden av svensk sommar med de här gigantiska förväntningarna som inte riktigt infrias på det sättet som man hade hoppats. Jag är så glad åt casten. Det är ett järngäng.” Säger han i en artikel publicerad av Aftonbladet.