Jerry Seinfeld bäst betald

Att vara komiker är inte alltid helt lätt och det kan vara knepigt att få jobb och tjäna pengar på det. Men en som verkligen har lyckats är Jerry Seinfeld, som många år i rad toppat listan över bäst betalda komiker i världen.

572060-stage-theater-stage-with-spotlight-performance-lights-showing

Vi har tidigare skrivit om att det kan vara svårt att försörja sig som komiker och att det därför är många komiker som måste ta lån.

”Det är ingen nyhet att det är svårt för frilansare att klara sig rent ekonomiskt. Inte bara för att det kan vara svårigheter att få jobb, att inkomsten kan vara osäker från månad till månad eller för att man inte har alla dessa anställningsskydd som en fast anställd har.” Läs mer.

Att få ekonomin att gå ihop är dock bara ett problem för de komiker som inte är etablerade. Om man är känd komiker kan man nämligen tjäna grova pengar. En som verkligen tjänar cash på sin humor är komikern Jerry Seinfeld. I Metro kan man läsa att han för fjärde året i rad toppar tidningen Forbes lista över världens bäst betalda komiker. Under år 2015 tjänade han nämligen runt 36 miljoner dollar, vilket är cirka 299 miljoner kronor. Några andra som fanns på listan över bäst betalda var Kevin Hart och Terry Fator. Inte en enda kvinna fanns med i topp tio.

Har mycket erfarenhet

Jerry Seinfeld tjänar förmodligen så bra dels för att han är rolig men det beror nog också en hel del på att han har många år i branschen och har gjort sig ett namn. Han inledde sin karriär som stand up-komiker redan i slutet på 70-talet och han blev känd över hela världen när han gjorde rollen som sig själv i 90-talsserien ”Seinfeld”.