Ha roligt & lev längre

Ett gott skratt förlänger livet sägs det, och det är faktiskt något som stämmer om man vill leva till att bli hundra år – det är i alla fall vad 100 åringarnas bästa tips är för att komma upp i deras höga ålder.

Mor och dotter skrattarAtt skratta och vara glad är bra för hälsan, skriver Aftonbladet och det stämmer faktiskt. Forskare har nämligen kommit fram till att glada och positiva människor lever längre än negativa personer, så visst finns det anledningar att skratta mer. Enligt Expressen blir man dessutom inte bara gladare av att skratta utan man blir dessutom smartare, får ett bättre kärleksliv, blir smärttåligare och hanterar olika motgångar på ett bättre sätt än andra. Men alla är vi inte glada hela tiden, och i svårare stunder kan det vara bra att ha något som påminner oss om det skrattande stunder vi haft – så köp fotobok och fram med kameran så fort något är roligt så har du något att bläddra i under deppigare stunder! För vill du leva länge, långt upp till tresiffrig ålder, ska du just fokusera på det roliga i livet – det är i alla fall vad personer som nått över hundrastrecket tipsar om.

Så blir du över 100 år gammal

Vissa blir bara runt 60 år samtidigt som andra lever långt upp över hundra årsåldern och vill man nå upp enda dit har tidningen Café listat vad personer som nått upp dit tipsat om. Och först på listan av sju stycken tips är just att skratta mycket, sedan kommer saker som att använd tandtråd varje dag, hitta en mening med livet, åka på semester, odla i trädgården, bli spirituell och strunta i att röka – då lever du till att bli hundra i bästa fall.